Arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV berekenen en vergelijken

 

Als ondernemer kan het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) het overwegen waard zijn. Wanneer u als werknemer voor een werkgever aan de slag zou gaan, bent u standaard verzekerd voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers is dit anders! Zij dienen zelf voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering te zorgen. Onze website helpt u hierbij, door u te informeren over de mogelijkheden die u als ondernemer heeft. Ook bieden we handige tools, om zelf uw AOV te berekenen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV berekenen via onze website maakt het niet alleen handig om te berekenen hoeveel zo’n verzekering u kost. Ook kunt u de verzekeringen van verschillende aanbieders op deze manier met elkaar vergelijken en ziet u de verschillen in (AOV) arbeidsongeschiktheidsverzekeringen! Zo vindt u al snel de meest gunstige AOV bij uw situatie.

 

Noodzaak van uw AOV premie berekenen

Uw AOV premie berekenen kan slim zijn, om financiële problemen op latere leeftijd te voorkomen. Op het moment dat u arbeidsongeschikt zou raken, zou u zelf in uw levensonderhoud moeten voorzien. U heeft logischerwijs heel wat spaargeld nodig, om een normaal leven te kunnen blijven leiden. Bent u 40 jaar oud en heeft u circa 2.000 euro per maand nodig om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien? In dat geval heeft u tot uw 67e (AOW-leeftijd) een bedrag van circa 800.000 euro nodig, waarbij men rekening gehouden heeft met de inflatie. Het toont aan hoe nuttig een arbeidsongeschiktheidsverzekering premie berekenen en afsluiten voor u kan zijn als ondernemer.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen op internet

Bij het berekenen van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt rekening gehouden met verschillende aspecten. Denk hierbij aan uw leeftijd, het aantal jaar wat u zelfstandig heeft gewerkt, uw huidige jaarinkomen, enzovoorts. Op basis van deze gegevens kan uw AOV berekend worden. De belangrijkste factor in uw AOV berekenen is echter het type werk wat u uitvoert als ondernemer. Wanneer u bijvoorbeeld als consultant of manager werkt zal uw risico minder hoog zijn, dan wanneer u als stratenmaker of timmerman aan de slag gaat. U loopt het risico om van een steiger te vallen, te maken te krijgen met een hernia, enzovoorts. Het is een belangrijk aspect bij uw AOV berekenen.

 

Wilt u direct starten met uw arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen? Op onze website vindt u een handige tool, die u hierbij kan helpen. Aan de hand van elf korte en uiterst eenvoudige vragen, zal de hoogte van uw maandelijkse premie bepaald worden. Ook vertelt de tool u, hoeveel u maandelijks uitgekeerd krijgt als u arbeidsongeschikt zou raken.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken online

Uw arbeidsongeschiktheidsverzekering online vergelijken helpt u bij het vinden van de goedkoopste verzekering bij uw beroep. Ook laat het de verschillen zien in (AOV) arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Houd er dus rekening mee dat enkel uw AOV berekenen vaak niet voldoende is! Onze tool berekent direct wat voor u de goedkoopste oplossing is. Het is echter niet per definitie zo, dat de goedkoopste AOV ook direct de beste voor u is. Denk aan het verschil in dekking die de verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen u bieden. Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken online kan het zodoende verstandig zijn om de polisvoorwaarden vooraf door te lezen. Vaak vindt u deze polisvoorwaarden bij het afsluiten van een contract, of op de website van de aanbieder van de AOV.

 

Nadat u een AOV berekend en aangevraagd heeft, krijgt u standaard veertien dagen de tijd om een definitieve beslissing te nemen. U heeft zo voldoende mogelijkheden om de polisvoorwaarden van de voor u goedkoopste AOV door te lezen. Is uw arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken online gelukt? In dat geval kunt u deze direct aanvragen en afsluiten! U kunt u ook terug laten bellen door onze specialisten op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zo kunnen we u van een persoonlijk advies voorzien over de voor u meest geschikte AOV.