Wanneer heb ik een een AOV nodig?

Als u als ondernemer niet kunt werken door ziekte of ongeval stop in de meeste gevallen ook het inkomen terwijl uw rekeningen wel betaald moeten worden. U bent in tegenstelling tot een werknemer niet automatisch verzekerd. Een AOV afsluiten is niet verplicht maar er bestaat natuurlijk altijd het risico dat het u wel overkomt.
 

Een snelle scan of u wel of geen AOV nodig hebt:

  1. Als ik arbeidsongeschikt ben blijft mijn inkomen volledig doorlopen tot mijn pensioendatum.
  2. Ik heb voldoend spaargeld en kan en wil dit gebruiken bij arbeidsongeschiktheid.
    Bent u 40 en heeft u €2.000 per maand nodig tot u 67 jaar wordt (AOW-leeftijd). Dan heeft u een bedrag nodig van bijna € 800.000. hierbij is rekening gehouden met inflatie.
  3. Mijn partner heeft voldoende inkomen waardoor we niets te kort komen als mijn komen wegvalt door arbeidsongeschiktheid.
  4. Als ik arbeidsongeschikt wordt kan ik in mijn woonlasten blijven betalen.
  5. Als ik arbeidsongeschikt wordt kan ik de studiekosten van mijn kinderen blijven betalen.
  6. Als ik  arbeidsongeschikt ben kan iemand anders mijn onderneming voortzetten en kan mijn bedrijf mijn salaris blijven betalen.

 

Heb je 6 keer een Ja beantwoord dan is een AOV niet nodig. Heb je een vraag met Nee moeten beantwoorden dan raadzaam een AOV te sluiten.

 

 

 

Wat kunnen we voor je doen?

 

Waarom kiezen voor een AOV?

Veel ondernemers kiezen bewust niet voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, omdat zij de kans erg klein achten dat ze arbeidsongeschikt worden. Bovendien vindt men een AOV te duur.
Maar wat als u wel (langdurig) arbeidsongeschikt wordt? De financiële gevolgen kunnen enorm zijn.

 

 

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zelfstandig ondernemers