Arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zelfstandig ondernemers

 

Mensen die voor een werkgever werken, zijn bij een arbeidsongeschiktheid verzekerd op de verzekering die hun werkgever afgesloten heeft. Een zelfstandig ondernemer is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Het is afhankelijk van het werk wat u als zzp’er uitvoert, hoe groot de noodzaak van het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor ondernemers is. Denk aan het verschil tussen iemand die als timmerman werkt en iemand die een functie als interimmanager heeft. Bovenal is het verstandig om het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor een zelfstandige te overwegen, als u een eigen onderneming heeft.

 

Om u het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers kenbaar te maken, geven we u graag een voorbeeld. Wanneer u op uw 40e arbeidsongeschikt zou raken, zou een u bedrag van 800.000 euro nodig hebben tot uw 67e (AOW-leeftijd). Hierbij rekenen we met een totaal van 2.000 euro per maand aan (vaste) lasten en houden we rekening met mogelijke inflatie. Het spreekt voor zich dat veel mensen geen 800.000 euro aan spaargeld zullen hebben om deze lasten maandelijks te kunnen bekostigen. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zzp’ers af te sluiten voorkomt u dat u in een dergelijke situatie terechtkomt.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zelfstandige vergelijken

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor ondernemers afsluiten begint bij het maken van een vergelijking. Met onze vergelijkingstool helpen we u hier graag bij! Onze vergelijkingstool bestaat uit elf duidelijke, korte vragen. Deze vragen hebben betrekking op uw huidige inkomen, uw leeftijd, de manier waarop u zichzelf wilt verzekeren, enzovoorts. Ook het type werk wat u uitvoert is een belangrijke factor bij het maken van deze vergelijking. Zoals eerder in dit artikel werd aangehaald, kan de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zelfstandigen in de bouw verschillen van een verzekering voor iemand die als consultant werkt. Het risico dat iemand in de bouw immers blijvend arbeidsongeschikt raakt is immers groter. Daarentegen is ook de noodzaak van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV van een zzp’er in de bouw groter, dan voor iemand met een managementbureau.

 

Uitkomst van onze vergelijkingstool voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Nadat u de vragen in onze vergelijkingstool voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor ondernemers heeft doorlopen, zal de tool een berekening uitvoeren. U krijgt vervolgens de keuze uit een budgetverzekering en een verzekering met een betere dekking. De budgetverzekering kan interessant zijn voor ondernemers die weinig risico lopen. Iemand met een risicovoller beroep zou wellicht beter voor een verzekering met een uitgebreidere dekking en hogere vergoeding kunnen kiezen. Let bij het vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen AOV voor zelfstandigen goed op de dekking hiervan. De dekking van verzekeringen vindt u in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Deze polisvoorwaarden krijgt u toegestuurd bij het afsluiten van de verzekering.

 

Het lijkt wellicht aantrekkelijk om altijd voor de goedkoopste AOV verzekering te gaan. Dit betekent immers dat uw maandelijkse vaste lasten afnemen. Bedenk u echter goed, dat dit een lagere of door een uitsluiting zelfs geen uitkering met zich mee kan brengen als u arbeidsongeschikt zou raken. Hier dient u zelf een afweging in te maken.

 

Hulp bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zelfstandigen

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor ondernemers? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met ons op! Door uw gegevens achter laten, kunnen onze verzekeringsspecialisten u op een later moment terugbellen. Wij bespreken uw persoonlijke situatie graag met u, om op basis daarvan tot een ideale arbeidsongeschiktheidsverzekering AVO voor een zzp’er te komen. U kunt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen altijd zonder provisie bij ons afsluiten. Zo betaalt u nooit meer dan noodzakelijk is voor uw verzekering maar kunt u het arbeidsongeschiktheidsrisico voor zelfstandige verzekeren of het arbeidsongeschiktheidsrisico zzp verzekeren! Het afsluiten kan rechtstreeks vanuit onze vergelijkingstool.